Prikaz 1–18 od 19 rezultata

dukat zlatnik Bogorodica

Dukat zlatnik Bogorodica

već od 26 000 RSD

Bogorodica, ređe Deva Marija, izvorno Marija ili Merjem iz Nazareta, u Galileji, po hrišćanskom verovanju majka je Isusa Hrista. Pretpostavlja se da je rođena 21. septembra 20. godine pre nove ere, od roditelja Joakima i Ane. U vreme Isusovog začeća bila je devica, udata za Josifa iz kuće Davidove. Prema hrišćanskom predanju, dete je bilo začeto posredstvom Svetog Duha i Marija je ostala devica i nakon porođaja.

Rezerviši!
Dukat zlatnik Manastir Ostrog

Dukat zlatnik Manastir Ostrog

već od 26 000 RSD

Manastir Ostrog je manastir Srpske pravoslavne crkve smešten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom.

Rezerviši!
dukat zlatnik sv Jovan

Dukat zlatnik sv Jovan

već od 26 000 RSD

Jovan Krstitelj, Ivan Krstitelj ili Johanan kupač bio je jevrejski asketski propovednik iz 1. veka koji je vršio obredna kupanja na reci Jordan.

Rezerviši!
sv. arhandjel Mihailo dukati zlatara beograd

Dukat zlatnik sv. Arhanđel Mihailo

već od 26 000 RSD

Dukat zlatnik sv. Arhanđel Mihailo – Zlatara Đorđević

Aranđelovdan je hrišćanski praznik koji se proslavlja 21. novembra (8. novembra po starom kalendaru). Po broju ljudi koji je u srpskom narodu slavi kao svoju krsnu slavu, ona se nalazi na drugom mestu.

Rezerviši!
zlatni dukati sv. Djordje

Dukat zlatnik sv. Đorđe

već od 26 000 RSD

Sveti Georgije ili Sveti Đorđe je bio rimski vojnik u gardi cara Dioklecijana, koji je mučenički stradao tokom progona hrišćana.

U hrišćanstvu (istočnom i zapadnom) se slavi kao Sveti Đorđe. U umetnosti se često prikazuje kako ubija zmaja, odnosno aždahu.

Rezerviši!
sv. Luka dukat

Dukat zlatnik sv. Luka

već od 26 000 RSD

Sv. Luka bio je lekar i prijatelj apostola Pavla.

Smatra se da je bio Grk, rodom iz Antiohije, od neznabožačkih roditelja. Predanje tvrdi da se bavio živopisom i da je prvi naslikao ikonu Isusa Hristosa, Bogorodice i apostole Petra i Pavla. Te ikone su bile uzor svim kasnijim ikonama, zbog čega se sveti Luka smatra osnivačem hrišćanskog ikonopisa.

Rezerviši!
dukat sv. Nikola beograd

Dukat zlatnik sv. Nikola

već od 26 000 RSD

Nikola Mirlikijski, poznat i kao sveti Nikola Čudotvorac, je bio episkop Mire Likijske u Maloj Aziji (današnja Turska).

Rezerviši!
dukat sv. Petka

Dukat zlatnik sv. Petka

već od 26 000 RSD

Sveta Petka ili Paraskeva rodila se u gradu Epivatu, koji se nalazi na obali Mramornog mora između Silimvrije i Carigrada u Trakiji polovinom 10. veka. Poticala je iz imućne i pobožne porodice. Imala je brata, koji se zvao Jevtimije, i koji se zamonašio veoma mlad, da bi kasnije postao episkop Maditski (989—996)ndaru.

Rezerviši!
dukat sv. Sava

Dukat zlatnik Sveti Sava

već od 26 000 RSD

Sveti Sava (1174. ili 1175—14. januar 1236) je bio srpski princ, monah, iguman manastira Studenice, književnik, diplomata i prvi arhiepiskop autokefalne Srpske pravoslavne crkve. Rođen je kao Rastko Nemanjić, najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje, i brat kraljeva Vukana i Stefana Prvovenčanog.

 

Rezerviši!

Zlatnici i dukati u Beogradu po povoljnim cenama koje Vam nudi Zlatara Đorđević, odnose se na prave dukate finoće 900/999. Motivi na zlatnicima i dukatima iz naše proizvodnje su prepoznatljivi kod našeg naroda: Grb Srbije, Grb Nemanjića, Prvo Kupanje, čuveni zaštitnici u tradiciji naše kulture, Sveta Petka, Bogorodica, Sveti Nikola…


Dukati i zlatnici su vredan poklon za rođenje deteta, krštenje, venčanje, rođendan ili kao poslovni poklon.

Izaberite motiv za svoj dukat i poručite ga u našoj radnji u Beogradu (Zorana Radmilovića br. 1) ili putem telefona +381629528272. Rok izrade je jedan radni dan.