Prikaz 1–18 od 28 rezultata

Anatomske burme iz kolekcije Romantic & Eternity su simbol vaše ljubavi i rado ćete ih nositi svakoga dana.
Za mnoge su burme poseban komad nakita, jer nemaju samo estetsku i materijalnu vrednost, već i emotivnu.
Kada birate burme obratite pažnju na njihovu udobnost, jer je to prstenje koje ćete svakodnevno nositi.

To mogu biti klasične burme, anatomske burme ili bilo koji model burmi sa udobno zaobljenim ivicama. Zlatara Đorđević vam nudi mnoštvo kako klasičnih i elegantnih modela burmi, tako i dekorativnih i masivnih burmi.
Naše burme su posebne i po tome što se većina njih može modifikovati u smislu širine, debljine, broja cirkona ili brilijanata, kao i njihove raspoređenosti po burmi.

Sve burme izrađujemo u boji zlata po vašoj želji, pa tako bilo koje burme od belog zlata mogu biti izrađene i od žutog ili roze zlata.
Unapred vam se zahvaljujemo na interesovanju za burme Đorđević, a uz kupovinu vam izdajemo i sertifikat kojim vam garantujemo njihov kvalitet izrade, kao i kvalitet ugrađenih cirkona ili brilijanata.Anatomske burme se prave imajući na umu anatomski oblik prstenjaka. Centralni kamen je fokusna tačka prstena, dok manje kamenje koje ga okružuje čini da izgleda veće. Oreol prstena dodaje zaštitni sloj oko centralnog kamena. Ovi bočni kamenovi su takođe poznati kao akcentni kamenovi. Prilikom odabira anatomskog prstena, obavezno izaberite onaj koji će odgovarati prečniku vašeg prstenjaka.

Iako je prstenjak četvrta cifra ljudske ruke, on se ne koristi univerzalno. Iako svaka kultura nema ovu tradiciju, tradicionalno je nose neveste. Takođe se naziva digitus annularis, digitus kuartus i digitus IV. Ime potiče od latinskih reči anulus, što znači prsten, i digitus, što znači cifra.